Het begon allemaal met een visie om een plek te creƫren waar elementen samen komen die vanuit passie, ambacht en liefde een geheel vormen.

Alles doen wat Joost leuk vind, nieuwe dingen creƫren, samenbrengen, ontwikkelen en blijven groeien. Dit allemaal samen met de beste mensen die ons vak te bieden heeft.

Het basisinterieur is allemaal verzameld in de jaren dat Joost THE GARAGE 39 aan het creƫren was tijdens het dagdromen. Het duurde een paar jaar om alles bij elkaar te krijgen, Het verzamelen begon vanaf 2011.

Tijdens het reizen over de wereld zijn er overal spullen vandaan gehaald met het idee ooit een eigen droom shop te openen.

Het gevoel en de sfeer die Joost tijdens het reizen overal ter wereld voelde, was een belangrijk iets dat hij heel graag wilde creƫren in THE GARAGE 39.

Er bestaat geen andere plek om koffie/latte art te drinken, zitten aan een unieke bar, kijken naar custom bikes, surfboards en geweldige kapsels. Dit alles gecombineerd met een unieke vibe.

Mensen wereldwijd zullen altijd met elkaar in contact komen terwijl ze samen zitten en een drankje drinken. Voor ons bij THE GARAGE 39 voelt het goed om te zien dat klanten met elkaar in contact komen en hun ideeƫn delen of elkaar kunnen helpen.

De naam THE GARAGE 39
Was er al sinds Joost begon met knippen toen hij 14 jaar oud was. Joost leerde zelf de eerste onderdelen van dit oude vakmanschap. Vrienden en familie knippen in de garage van zijn ouders. Op zijn 15e kon hij leerling worden in een destijds bekende Barbershop om echt te leren wat hij op dat moment eigenlijk aan het proberen was.

Na jarenlange ervaring in verschillende kapperszaken in Nederland had Joost een ander doel, meer mensen het vakmanschap van de moderne barbier bijbrengen. Tijdens de opstart van de Barberschool Amsterdam was hij betrokken als creative director. Het groeit daardoor binnen 5 jaar uit tot de grootste erkende Barberschool van Nederland.

Gedurende deze jaren kreeg hij wereldwijde erkenning en begon hij gedurende vijf jaar voor grote wereldwijde merken te werken. Drie jaar als global director voor Esquire Grooming, Farouk chi bio silk. Hierna tekenden hij een nieuw contract als global ambassadeur voor Sebman onderdeel van Wella internationaal en nationaal. Joost was voor beide merken verantwoordelijk voor alle educatie en nieuwe technieken en visuals.

Deze international contracten brachten hem de wereld rond om wereldwijd presentaties en shows te geven voor 50 tot 3000 mensen tegelijk.

Hij gelooft nog steeds dat alles wat hij deed een niet te stoppen manier was om zijn passie en plezier te tonen in het creƫren van kapsels met begrijpelijke technische onderbouwingen.

Hij knipte en knipt nog steeds met hetzelfde idee en geluk waarmee hij als kind begon in de garage van zijn ouders waar de basis van alle avonturen begonnen.

De naam The Garage 39 staat als naam voor wie hij is en waar hij vandaan kwam.

De 39 is een bijzonder getal, het is een ode aan zijn grootste inspiratiebron en grootste vriend zijn grootvader. Die Joost altijd vertelde als mede ambachtsman op het gebied van meubelmaker het hele interieur zou maken als Joost klaar was om zijn winkel te openen.

Helaas overleed zijn grootvader voordat hij de deuren van The Garage 39 kon openen.

Het getal 3 is een speciaal getal tussen Joost en zijn opa.

Ook in de numerologie staat de drie voor:
Creativiteit, expressie, artistiek, avontuurlijk, spontaan. Het is in balans, inspirerend en sociaal. Allemaal dingen die je terug moet vinden als je THE GARAGE 39 binnenloopt.

Door deze 3 op zijn kop te zetten kreeg Joost het huisnummer van THE GARAGE 39. Het is dus een ode en het is een aanduiding voor waar de winkel is.